VREDE & ONRUST (Jan Vankeerberghen in samenwerking met de Stad Halle)


DE WEDSTRIJD

De danswedstrijd ‘Vrede en onrust’ nodigt elke Hallenaar uit om mee te dansen op de nieuwe muziek van Jan Vankeerberghen.
Jan brengt een nieuw muziekalbum uit met zestien instrumentale nummers. Elke dansliefhebber of dansgroep mag zich met verschillende acts inschrijven voor de wedstrijd.
Er is geen limiet qua aantal deelnames vastgelegd, enkel mogen alleen leden van de Halse dansgroepen deelnemen of mensen die een link hebben met de stad Halle.
Zo mogen leerlingen die doorheen het schooljaar naar school gaan in Halle maar toch elders wonen ook deelnemen.
Het is onze hoofdbedoeling om zo’n divers mogelijke groep in beeld te brengen, ook amateurs of amateursgroepen mogen zich inschrijven.
Het is niet de bedoeling dat er enkel wedstrijdgroepen mogen deelnemen. Iedereen mag zich inschrijven, ongeacht de leeftijd en het dansniveau.
Je kan alle nieuwe nummers van Jan beluisteren via volgende playlist op youtube:


U kan alle nummers in MP3 bestand verkrijgen door een email te sturen naar jan@grafulu.be

Foto door Michel Van Rhijn
HOE KAN IK INSCHRIJVEN?

Dit kan door eenvoudig per act een filmpje up te loaden op youtube en de link hiervan + naam of naam organisatie, adres, leeftijd en telefoonnummer
door te sturen naar het volgende emailadres:


Zorg er wel voor dat je filmpje openbaar staat zodat de mensen kunnen stemmen!
De links naar alle inzendingen zullen gepubliceerd worden via een youtubekanaal van deze wedstrijd.
Eens je video online staat op ons youtubekanaal ontvang je een bericht van ons.
Het publiek mag en kan stemmen door hun favoriete dansvideo te liken vanaf het ogenblik dat deze online staat.
Een professionele jury zal uit de 24 inzendingen met de meeste ‘likes’ drie acts selecteren die een professionele videoclip cadeau krijgen.
Dit betekent concreet dat hun act door een professionele cameraploeg gefilmd en gemonteerd zal worden.
Daarbovenop krijgt de winnaar een vergoeding van 500€, de tweede krijgt een vergoeding van 350€ en de derde een vergoeding van 200€.
TOT WANNEER KAN IK INSCHRIJVEN?

Men kan zich inschrijven voor de wedstrijd tussen 31 juli en 26 november 2021.
Na 26 november komt de jury samen en bekijken we welke inzendingen de meeste ‘likes’ kregen op het youtubekanaal van de wedstrijd.
Een professionele jury zal uit de 24 inzendingen met de meeste ‘likes’ voor 1 december drie acts selecteren die een financiële vergoeding en professionele videoclip cadeau krijgen.
De overige 21 deelnemers komen eveneens voor 1 december te weten wat hun definitief resultaat is.
De eindstand zal bepaald worden door twee factoren:

- stemmen van de jury tellen voor 50%
- stemmen van het publiek telt voor 50% (de likes op youtube dus)

HOE MAAK IK MIJN FILMPJE?

De keuze van locatie is vrij in te vullen door de dansgroep. Hiermee bedoelen we de locatie waar je de dans zelf filmt, hier mag je creatief mee omgaan.
Probeer origineel uit de hoek te komen door te kiezen voor niet voor de hand liggende locaties of met andere woorden, durf de klassieke repetitieruimte te verlaten.
Dit is een tip, geen verplichting! Men dient rekening te houden met de coronamaatregelen die op het moment van deelname van kracht zijn.
Op deze manier kan alles op een veilige manier toch gerealiseerd worden.
WIE IS DE JURY?
Mary Boduin

(voorzitter, was artistiek directeur van de Mudra balletschool van Maurice Béjart, liedjesschrijfster van o.a Ann Christy, Louis Neefs, Liliane Saint-Pierre en vele anderen)
Oonagh Jacobs

(Koninklijke Balletschool van Antwerpen, Koninklijk Conservatorium van Brussel, Music Hall, Stage entertainment France, De Graaf & Cornelissen Entertainment, Studio 100, Deep Bridge en Bozart. 

Min Hee Bervoets
(onder voorbehoud)

( Sinds het voorjaar van 2015 is Bervoets één van de juryleden van So You Think You Can Dance, Ambassadeur hedendaagse dans in België, Koninklijk Conservatorium voor hedendaagse dans, winnaar KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel The Power of Imagination, danseres en choreograaf Fontys dansfestival in Nederland, leerkracht hedendaagse dans aan De Kunsthumaniora te Wilrijk, CoCu haar eigen dansbedrijf, halve finalist als danseres in dansprogramma The Ultimate Dance Battle.)
David Straus
 (Professioneel danser van Rudra Béjart School Lausanne.)
Marc Decoster

(cultuurfunctionaris van de Stad Halle)
Geert Vanhassel

 (communcatie-deskundige bij de stad Halle, journalist op radio en televisie, één van de nieuwsankers bij RINGtv en stadsdichter van Halle)
MAG EEN DANSGROEP MEERDERE CHOREOGRAFIEËN UPLOADEN OP DEZELFDE MUZIEK?

Ja dat mag, er mogen verschillende mensen uit een dansgroep hun eigen versie brengen van hetzelfde muzieknummer.

MAG EEN INDIVIDU MEERDERE CHOREOGRAFIEËN UPLOADEN?

Een individu mag op zijn of haar beurt ook deelnemen met verschillende nummers. Iemand mag dus verschillende keren deelnemen maar dan wel telkens met een choreo op verschillende nummers. Hoe meer plezier je beleeft door te dansen hoe beter!

VERSCHILLENDE DEELNEMERS GERUIKEN DEZELFDE MUZIEK, MAG DAT?

 Ja hoor, dat is geen enkel probleem. De kans is groot dat er verschillende mensen voor hetzelfde nummer kiezen.
Back to Top